Skogen, en magisk källa till energi och balsam för själen!

Det finns inget bättre för själen än att sitta på en vacker plats i riktig skog där träden inte står på rad som vetet på en åker. Kan man sen hitta en plats som den här så får man bara ödmjukt bocka och ta emot för att livet skänkte en ytterligare några magiska ögonblick! Slå dig ned och sitt helt still på en sten mjuk av mossa, ställ ifrån dig bössan (känns det svårt så låt bli). Slå av radion och mobilen en stund och bara lyssna på lite löv som prasslar i vinden eller hackspetten som trummar intill. Ibland kan man t.o.m höra mössen, ljud som man aldrig annars uppfattar. Se hur den uppgående solen lyser upp alla färger, ger skogen liv, målar trädstammarna med ljus som framkallar helt nya nyanser och gör grenar till glödande trollfingrar.

DSC_1393

Inse att man kan höra tystnaden och njuta av ljudens frånvaro! Som jägare kan du passa på att inse hur långt en bildörr hörs eller det metalliska ljudet av patroner som laddas!

DSC_1399

…eller tänk dig hur lätt det ändå är att vara ett varskt klövvilt med stora öron och bra luktsinne om det är människor som kommer från fel håll, bryter grenar eller talar högt i sin radio.

DSC_1401

Se alla tavlor som finns där, redo att avnjutas och förevigas i ditt minne och ge fantasin bränsle … hur stor var dovhjorten som lämnat ännu djupa spår efter sina klövar i mossan? Hur stort var vilsvinet som bökat en bit bort?

DSC_1410

Se den naturliga skönheten även i döda växter som får stå kvar och bygga mystiken och vara boplats för både mossa och lav såväl som ett insektsskafferi för djur.

DSC_1413

Var tacksam för att du är där … och om du känner en ny känsla när du insuper stillheten…så kanske du nått insikter du inte hade… för att du förstått hur fantastiskt det är att bara vara….i naturens miljö och stillhet utan uppkopplingar, el och allt annat vi har omkring oss i vårt samhälle…där vi ofta glömmer vad som är viktigast och vad som laddar våra batterier bäst – stillheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.