Riktigt glad över min grillpanna! … eller utestekhäll?

För många år sen fick jag en Muurikka…men tog mig aldrig råd att köpa gasbrännarstället utan stod över eld och brände mig rökförgiftad då man vill ha bra värme över vedeld, kul några gånger sen har den stått.

Nu fick jag nyligen råd och efter många års tvekan kraft att köpa mig en riktig vedeldad smoker…efter att ha grillat indirekt i många år på Weber 57an så ville jag ha riktig eld och mer yta samt en godstjocklek som håller värmen även efter att man öppnat och skött om sitt kött – jag ska snart skriva mer om den. men som bonus i det köpet fick jag med en stekhäll eller grillpanna som dom kallar det ibland, märket är Grillsymbol. Jag tycker det ska kallas stekhäll för den är som Muurikkan fast djupare och bättre kanter och ett riktigt stabild underede med dubbla brännare samt tändare (finns flera storlekar). Jag är positivt överraskad över hur trevligt det är att snabbt sätta på ute vid utemöblerna och fräsa på kött och/eller gränsaker de kvällar jag kanske inte har tid eller vilja sätta på kol och köra hela grillsvängen, det är oftast inte istället för grillning mer ett komplement och minst lika trevligt sätt att laga mat ute som blir fräscht och snabbare tillagat. När jag har tid kör jag den tillsammans med grillen och steker där upp sånt som inte alls passar att ha på en grill som t.ex grönsaker man bara snabbt skall steka upp eller som är skuret så att det inte går att köra på galler.

Igår köpte jag t.ex färsk lax som jag eftersom jag hade lite brått bara torrsaltade och sen kryddade för att slänga in i ugnen på 120, satte termometern i mitten på 48. Sen gjorde jag lite fänkålssallad (tunnt skivat med citron olivolja och rökt vitlök sen in i frysen) skar upp zuccini som jag lade en kvart i salt, citron, olivolja och vitlök sen färsk vitkål och äpple med bara lite olja . Medan laxen blir klar på ca 20 min så satte jag mig med en öl i trädgården och sätter på stekhällen som blir varm på nån minut, i med rapsolja.

20150717_204839

Först steker jag zuccinin och sen på slutet i med äpple o vitkål och höjer värmen lite. Frun kommer hem och vi tar ut laxen när de piper som får ligga till sig med vi tar en skål i en fräsch Rosé.

20150717_203357

Sen tar vi ut laxen och direkt ur varma pannan serverar jag zuccinin och varma kål och äppelwoken med den kriskpiga fänkålssalladen från frysen, en chiliaioli och lite örtcremefraiche…helt underbart fräscht, snabbt och enkelt under parrasollet och med en underbart läskande rosé.
Jag gillar min nya grillpanna;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.